Monday, August 17, 2015

Кръвта определя човека


част 5: КРЪВНА ГРУПА "А" - 

любов, брак, секс и съвместимости


                           Както всички хора от всички кръвни групи, жената и мъжът от тип “А” проявяват качества в недостатъците си и недостатъци в качествата си.

                            Тяхната резервираност, стеснителност и консерватизъм невинаги улесняват нещата. Но въображаемият им свят, тази фантастична възможност, която имат – да изживеят в мечтите си най-странни приключения, ги спасява. Колкото и да е минимална частта от фантастиката, въплътена в действителността, любовта с един велик “А” се превръща във фойерверк.

Жената “А” в любовта– Той е красив, богат! Той е създаден за мен, него именно съм чакала! Ще се омъжа за него! – казва младото момиче “А”.

– Кога? – я пита прозаично нейната приятелка “0”.

– Когато ни запознаят, след няколко месеца опознаване...

Всяка жена “А” се побира в рамките на този диалог. Когато се влюби, тя изпада в мълчание. Всичко изживява в себе си. Щастливият избраник през повечето време не знае за това. Тя е прекалено горда, за да покаже каквото и да било. Мечтае, създава цял свят около своята любов. Платонични мечти ли са това? Невинаги. Жената или младото момиче от тип “А” много често има силна чувствителност. Но и това не показва пред хората. Момчето, което е на хиляди левги от съмнението за страстта, която възбужда, тя го познава или no-скоро си го представя до най-малката подробност в сънищата си.

Този навлязъл изгарящ еротизъм изглежда още по-силен у жената “А” Rh–. Японците и американците са отбелязали, че най-добрите писатели на порнографски романи принадлежат към тази кръвна група! По-нататък ще видим, че това не означава задължително, че всички тези представи се конкретизират, след като връзката стане сериозна.

Често скромна и недоверчива, жената “А” трудно се влюбва истински. Така че свалячите да не си мислят, че ще спечелят такъв залог за кратко време! Едно уиски, приглушена светлина и обещащания за голямо щастие няма да бъдат достатъчни, за да ги убедят. Може би, “А” Rh+ са малко по-бързи в решенията си, но са все още далеч от типа жени, които не се замаят много.

Преди да се увлекат, жените “А” дълго разсъждават, дори и ако това е съвсем невинен флирт. Тя разглежда предложението от всички страни. Първо, дали й харесва човекът. Жената “А” невинаги е чувствителна към обикновения физически чар на мъжа. Той трябва да има нещо повече, в което тя да види бъдещия любовник или съпруг, когото търси. Да бъде въплъщение на нейните детски и юношески мечти, на това, което си е изградила като представа за мъжете. У мъжа трябва да вижда всички положителни качества, които е набелязала от най-ранно детство. Не търси ли всъщност образа на любящия баща? Тя има нужда да бъде сигурна. Любов-приключение? Любов – да, но приключение – не! За нея това ще бъде приятелство, но непредвиденото в създадената връзка да не надвишава някои граници.

Веднъж влюбена, жената или момчето “А” е изпълнена с ентусиазъм. Това е меденият месец на нейния въображаем свят. Тогава изпитва нужда да сподели щастието си с някоя приятелка.

Тя се доверява заради самото доверяване, а не заради мнението на другите. Приятелката й може да си позволи само наблюдения и насърчения, които нямат никакво значение. “А” е глуха за всякакви внушения от вън. Всичко, което я интересува, е да опише на глас своята любовна история. Дори ако понякога нейното въображение се понесе през страниците на Кама-Сутра, жената “А” пак си остава романтичка.

Именно те са по-голямата част от ценителите на розови романи и мелодрами. Това поведение е типично не само за слабо образованите жени или произлизащите от скромни скромни среди. Изключително точни изследвания показват, че много от жените “А”, обитаващи скъпи квартали и с блестящо образование се втурват скришом към този вид литература.

Всъщност, жената “А” (най-вече Rh–) се идентифицира с голяма лекота с героините  от тъжните песни и розовите романи. Не че във всекидневния живот й липсва усет за практичното, но именно това е нейната тайна градина, в която разцъфтяват сантименталните й мечти.

Това означава ли, че е идеалистка? В известна степен – да. Но тя рядко ще попадне в капана на собствените си илюзии. Защото в същото време е много аналитична. Ако дълго наблюдава бъдещия си партньор, това е, за да открие недостатъци и празноти в характера му.

Впрочем това може да доведе до объркано положение, от което тя не може да излезе, и да я обрече на самота, ако не реагира. Прекалено аналитична, прекалено взискателна и склонна да се задълбочава в недостатъците на другите, тя се мъчи да намери идеалното същество, което витае в нейните мечти. Без съмнение затова жените от “А”, и най-вече от Rh–, се омъжват по-късно от всички останали.

Момичето или жената “А” никога не “свалят” открито, каквото и да е увлечението, което изпитват към някой мъж.

Всичко в нейните действия е неизказан и подразбиращ се чар и изтънченост. Тя е модел на финеса и деликатността, когато се приближава до този, когото иска да хване в мрежите си. Няма видимо специално облекло, от класа. Какво би си помислил тайно обичаният субект, ако за да привлече вниманието му, се беше пременила в минипола или направила щръкнали червени коси! Може би отегчен поглед, едва-едва забележимо премигване, покана, отправена с половин уста, и няколко въздишки...

Трябва да бъдете внимателни с любовните послания на “А”. Те не са отправени нито към грубияните, нито към заспалите!

Жената “А” (още по-малко тази от Rh–) никога не прави истинската първа стъпка. Тя смята, че инициативата трябва да бъде взета от мъжа. Във всеки случай наистина опитът показва, че се променя с годините. Въпреки всичко на нея ще й е доста трудно да се представи на някого, ако не й помогнат, освен в случаите, когато не е решила да прелъсти някой по-млад от нея.

След запознаването, първите й разменени думи имат две крайни възможности. При Rh– обикновено настъпват страстни неутолими обещания, тя се превръща в Изолда от момента, в който е започнала да обича и да чувства, че е обичана. Тогава не се колебае да обяви своето щастие пред любимия и пред целия свят. При другата възможност (при Rh+) тя запазва обичайната си резервираност. Може да минат месеци, преди да разберете, че поддържа връзки с този или онзи. По нищо не личи. Нейната страст, също толкова силна, както при Rh–, е изцяло пазена вътрешно. Външният свят няма право да знае за нея. Тя я изживява и това й е достатъчно. Така че не искайте от нея страстни изяви пред хората. Това я притеснява и рискувате да се разделите.

Жените “А” са много лоялни в любовта (както ще видим по-нататък, повече, отколкото мъжете от този тип). Те не поддържат повече от една любовна връзка. Без съмнение тяхното въображение не може да бъде изцяло ангажирано само с един мъж. Може би те са най-верните в биологичен смисъл, така поне са установили японците.

Все пак внимавайте! Жените “А”, и най-вече тези от Rh+, показват страстта си, едва когато са във вихъра си. Случва им се да споделят това с майка си или с много добра приятелка от детството, които по-рано са информирани за зараждането на любовта им. Но никога няма да я признаят на този, когото обичат.

Един ден те си тръгват, както плъховете напускат потъващия кораб. Жените “А” са типичните представителки на домакини, които опразват апартамента, докато той е на работа или на риболов!

Следователно партньорът им трябва да внимава във всеки момент за чувствата на любимата “А”. Все пак има признаци, които не лъжат: повишена резервираност, прекалена замечтаност, нехайство към гардероба, което изобщо не е в характера на хората от тази кръвна група...

Лошото държание може да бъде в основата на това скъсване. Например няколко преувеличени лоши думи, казани на публично място. Както видяхме, жената “А” е много горда. Не си мислете, че можете да я критикувате, а още по-малко да й повишавате тон пред хората. Тя ще продължи да се усмихва и да се прави, че не е чула. Малко вероятно е да направи намек за това, дори когато сте сами. Но в нейната глава фразата, предизвикала гнева й, си прокарва път, става натрапчива мисъл и един ден госпожа “А” е взела решение. Тя си тръгва, без да предупреди, без да остави адрес.

Представителите на двата Rh имат много силна чувствителност. Те се трогват или засягат от нищо. Това е жената, на която трябва да продължавате да подарявате цветя, дори и след като сте я спечелили. Тя от своя страна ще осигури такава хармония в отношенията ви, че да се чувствате щастливи.

Всъщност “А” са еднакво упорити както в любовта, така и в омразата. Както са недостатъчно обективни и в едното, и в другото, те ще направят всичко, за да поддържат всяка ситуация така, че да се чувстват силни.

Техните сълзи изискват по-особено тълкуване. По принцип жената “А” плаче рядко. Това би означавало да разруши резервираността и криенето на чувствата. Ако го направи, това ще е по-скоро от яд, отколкото от болка. Това е може би един от признаците, че не е щастлива и че я глождят съмнения.

Те търсят стабилни взаимоотношения в живота. Така че не ги търсете за авантюри за една нощ. Припреният Дон Жуан рискува да се намери пред майка й или пред цялата фамилия на младата дама, в момент, когато се питат, колко деца би искал и на колко ще възлиза застраховката “Живот”, която смята да направи на бъдещата си съпруга...

Обикновено жените “А” са отлични съпруги, привързани, верни, загрижени за съпрузите си. Но имат два недостатъка, които трябва да знаете, преди да ги откарате пред олтара.

Противно на домакините от тип “0”, те нямат никакво определено чувство към парите. Лесно харчат и ако съпругът сам не предвиди бъдещето, не може да се задели и една стотинка настрани. “Имаме един живот и трябва да го изживеем”, си казва жената “А”, особено ако е от Rh–. Във въображението си, което никога не й липсва, винаги има хиляди разрешения и всичките едно от друго по-невероятни. Те я убеждават, че ще може да се справи по някакъв начин, че парите ще паднат едва ли не от небето. На работа жената “А” управлява строго финансиите на другите. Вкъщи като че ли се развихря и се отдава на удоволствието да харчи.

Вторият недостатък на съпругата “А” е, че мрази всичко, което наподобява домакинска работа. Поддържане на къщата, гладене, домакински задължения, всичко това тя не може да понася. Смилява се само над кухнята. Така че добрият съпруг трябва да си намери работа, която му осигурява достатъчно пари, за да вземе на своята скъпа съпруга... прислужница.

Могат да настъпят някои промени у жената “А” между периода, който предхожда женитбата, медения месец, първите месеци на съвместния живот и раждането на детето. Случва се това събитие да я потопи в съвсем друга атмосфера, ако мъжът не внимава и не се намеси. Тогава майката взема връх над съпругата. Детето поглъща всичките й грижи и цялата й любов. Съпругът в известна степен си е изиграл ролята. Той вече не съществува. Без съмнение това е необявена, несъзнателна постъпка. Жената “А” не се замисля над поведението си, иначе тя би се борила срещу него. Тя го “изживява” и това е всичко.

Ако при такива обстоятелства мъжът знае как да покаже присъствие и да й помогне, да подели с нея грижите около новороденото и привлече вниманието й с преднамереното си поведение, всичко ще се върне, както преди, Обратно, ако той се дистанцира, ако реагира с безразличие или още по-зле – чрез отсъствие, нещата ще стават все по-безизходни. Много семейства на жени “А” започват да се разпадат в подобни ситуации. Тя може да стане язвителна по негов адрес, педантична към неща без някакво значение, а в някои моменти дори агресивна.

Какъв е начинът да спасите мебелите? Жената “А” обожава всичко, което я потапя в любовта – странноприемници с асми, селски камини и топъл прием, малки ресторантчета, топло гнезденце в някое непредвидено място за уикенда. При обикновени обстоятелства тя самата дори взема инициативата за подобни малки удоволствия. Защо тогава да не предвидим желанията й, за да избегнем критичната ситуация. Това може само да помогне.

Обикновено съпругата “А” е вярна. Ако изневерява на мъжа си, това е по-скоро в мислите, отколкото в чуждо легло. Тя държи преди всичко на външните впечатления. Ако пък нейният съпруг й изневерява, тя със сигурност няма да го приеме и ще направи живота му черен при всяко връщане. Но ще му прости по-бързо от всяка друга жена от друга кръвна група, ако се отнася до временни приключения. Жената „А" не би понесла продължителна връзка. Тя дори би могла да стигне до престъпление, ако виновният мъж не й върне свободата.

Не можете да скриете нищо от нея. Както във всичко останало, така и в любовта тя проявява дяволска проницателност. Нищо не й убягва. Впрочем понякога подозира нещо напразно. Горкият съпруг в такива случаи трябва веднага да докаже своята невинност, иначе рискува да му направят живота ад.

Трябва да изслушвате жените “А”, независимо дали е Rh+, или Rh–. В отношенията си имат огромна нужда от внимание. Добрият съпруг на жената “А” трябва да взима присърце и най-малките проблеми на жена си. Това е другото условие бракът им да бъде щастлив.

Нещастната съпруга “А” остарява по-бързо от всяка друга, ни уверяват японските изследователи. Тя страда по-често от другите жени от хронични мигрени и бъбречни кризи. Яде много и нездравословно, пие повече от разумното. Все пак нали всички са малко или много устроени по същия начин, когато имат душевни проблеми...

Сред японците жената “А” няма добра репутация в секса. Тя като че ли държи прекалено на условностите и целомъдрието до вратата на спалнята. Все пак има известни нюанси. Жената “А” не си поставя за непосредствена цел сексуални подвизи. Като че ли въображението й в тази област е напълно достатъчно. Тя е по-скоро пасивна. Но в края на краищата всичко зависи от партньора.

За да изрази чувствата си, тя има нужда от нежен, внимателен мъж, загрижен за щастието й, и въпреки всичко настъпателен. Жената “А” бавно стига до оргазъм. Следователно трябва да имате търпение и умение! И нека любовникът или съпругът не очакват от нея неконтролируеми реакции от удоволствие. В леглото, както и на друго място, царят въздържаност и стеснителност.

С риск да ви се стори неморално, ще добавим, че е за предпочитане да имате любовница “А”, отколкото съпруга “А”. Тази негласна срамежливост се стопява като сняг на слънце, когато върши нещо забранено. Тогава като че ли жените “А” стават истински вакханки! Те дори предпочитат непривични места за любовните си игри: телефонни кабини, паркинги, бани, обществени гардероби. Винаги можете да опитате със законната си “А”. Може би това ще отпусне нейното прекалено целомъдрие и ще отключи и най-смелите й мечти!

Мъжът “А” в любовтаВ любовта мъжът “А” е колкото сложен, толкова и противоречив. Със сигурност, от всички кръвни типове, това е най-трудният тип мъже за анализиране. Толкова е непредвидим и променлив!

На пръв поглед “А” е най-големият срамежливец. Както видяхме, той е интраверт и много резервиран както в социално, така и в професионално отношение. В любовта не е по-различно. Застане ли пред жена, губи всичките си качества. Колкото и да я обича и да си мечтае като всички “А” в мъжки или в женски род, не е готов да си го признае. Той най-много се страхува да не му откажат. Може да прекара месеци, дори години с една връзка или до някоя колежка, която обича, без да й го признае. Ако този тих влюбен не е безразличен към някоя красавица, тя има интерес да направи първата крачка.

Както жените, така и мъжете от тази кръвна група, са дискретни в любовните послания. Мъжете “A” Rh– все пак проявяват повече дързост, но все още не са достатъчно сигурни в себе си. Често любовните послания се крият в най-безобидни изречения. Част от изречение, дума не на място или специфична интонация – така мъжът “А” се опитва да хвърли мост към тази, която омайва.

Той използва умело очите си. Погледът на “А”, най-вече когато става дума за любовна страст, е по-красноречив от погледа на всички други. Понякога и жест – дискретна милувка, без видим намек, учтив жест, като подаване на палтото.

Случва се на “А” да бъде и решителен. Тогава прави признание наведнъж, изплашен от толкова голямата си дързост и от възможния и отрицателен отговор. Но тази луда дързост не се повтаря два пъти. “А” не настоява в любовта, докато в другите области е доста упорит.

Неговото въображение, що се отнася до любовта, е доста по-бедно от това на жената “А”. Все пак той е активен. А дали е романтичен? Най-вече Rh+, но не до степен да потъне в четене на романи от издателство “Арлекин” или да гледа цяла нощ “Отнесени от вихъра” по видеото! Все пак обича да чете приключенски романи, с известна доза страст в тях, които завършват добре. Във всеки случай “А” изпитва ужас от всякаква история, която има нещастен край.

Сексуалното му въображение е също много по-опростено от това на младото момиче или жената от същата кръвна група. Все пак в Япония той остава голям консуматор на порнографски списания и филми. С течение на годините и с натрупване на опит, ако не е имал възможност да изрази сексуалните си желания в брака си, той се пристрастява към баровете и специализираните салони за масажи.

Въпреки стеснителността си, мъжът “А” не е идеалният съпруг. Първо, в къщи той е непредвидим. Един ден е във форма, внимателен във всяко отношение към съпругата си, на следващия ден е друг човек – кисел, заядлив за най-дребното нещо, заплахи по всякакъв повод (мъжът “А” много рядко е брутален в действията си).

Честно казано, мъжът “А” не е верен съпруг. Рядко ще се задоволи цял живот с една-единствена жена. Много често обръща глава след другите жени. Но за щастие на неговата партньорка, стеснителността му пречи в най-висока степен да реализира намеренията си. Ако все пак се случи да преодолее този свой недостатък, и да кръшне, както се казва, няма да е нещо сериозно. Не е в характера на “А” да прави две “работи” наведнъж. Извънбрачните му отклонения са преходни. Много бързо се уморява от новите си завоевания. И най-малкото сексуално разочарование ще го върне бързо в семейното гнездо.

В главата за професионалния живот на “А” дадохме за пример американския президент Джими Картър. Нали той самият обяви, и то в присъствието на жена си, че му се е случвало да обръща глава след други жени? И добави, че му се е случвало един или два пъти да наруши брачния договор. Той – южнякът пуританин, и то в страна, където много по-малко, отколкото във Франция, се толерират емоционалните отклонения на ръководителите!

Противно на другите, мъжете от “A” Rh– се оказват в някои случаи способни на двубрачие. Японските изследователи са констатирали, че в тяхната страна 95 % от осъдените в такова престъпление мъже, са от “A” Rh–. Всъщност тези “А”, според японските статистици, се намират в капан, поставен от неочакваната поява на дете у любовницата си. Знае се, че хората от този тип понякога са с хронична нерешителност и се оставят все повече на течението на събитията, без да ги овладеят.

Въпреки някои емоционални авантюри, мъжът “А” е добър съпруг и отличен баща. Но за да бъде такъв, неговата партньорка трябва да му посвети изцяло вниманието си и да го задоволява сексуално. Ако съпругата му е безразлична или най-малкото – не показва чувствата си, той може да кривне встрани.

Да не забравяме, че самият той е доста стеснителен във физическата любов. Но това не означава, че е лош любовник. Има само трудности при поемане на инициативата. Все този страх да не бъде съден от хората. За нищо на света мъжът “А” (а още по-малко Rh+) не би искал да разправят зад гърба му, че е обзет от мисълта за онова нещо...

Мъжът “А” търпи силно влияние, както положително, така и отрицателно, на професионалния живот върху личния. Ако работата му върви добре и поддържа добри отношения с началниците си, ще бъде приятен и любящ съпруг, загрижен баща за децата си. Но ако има неприятности навън, ако му направят една неуместна забележка на работа, тогава той става чудовище.

Добре би било съпругата на “А” да бъде загрижена за отношенията на съпруга си в професионалната му среда. С помощта на една разбираща го партньорка, той ще може да понася всичко.

Мъжът “А” крие своите неуспехи. Най-лошите му неприятности са от финансов характер. Техните отражения върху душевния му мир са пагубни. Разореният “А” е загубен за тази, която го обича, ако тя не е предвидила шока, който ще предизвика този фалит. Тогава той е в състояние да направи всичко. При подобни драматични обстоятелства, мъжът “А” може да се самоубие.

Но първото нещо, което ще погуби, това е връзката с приятелката си. Заради друга жена, заради алкохол, заради някаква лудост, неговите действия ще го доведат до самоунищожение. Тогава ще му трябват последователни, даже строги лечебни процедури.

Сложен и неуравновесен, “А” се подчинява в любовта на строго специфични подходи, сравнително лесни за анализиране. Той иска майка, съпруга и любовница. В света има повече жени, отколкото предполагате, които желаят да бъдат всичко това едновременно. Дали защото са толкова много, или просто защото “А” е страхотно чаровен!

ТИПЪТ “А” СЪВМЕСТИМОСТ НА КРЪВНИТЕ ХАРАКТЕРИ

Жената от тип “А”
Тя предпочита мъже от тип “АВ”. Мъжете от тип “В” я привличат също толкова силно. Често става нещо между тях, за нещастие – не за дълго. Мъжете “0” я привличат със силата и сигурността, която излъчват. Тези качества вдъхват увереност на жените “А”. Като че ли са създадени един за друг. Към мъжете от тяхната кръвна група най-често остават безразлични. Образът на “спокойния баща” ги кара да ги избягват, освен ако не са много млади.

Мъжът от тип “A”
Младите мъже от кръвна група “А” са привлечени от жените “0”, най-често по-възрастни от тях. Те обичат тяхната смесица от жизненост и романтизъм. Когато се постараят да се увлекат по жени на тяхната възраст, най-често те са от кръвна група “В”. Това, което ги привлича, е тяхната прямота и почтеност, което е абсолютната им противоположност. Те мислят, с основание, че тези жени ги разбират. Той гледа отдалеч на жените “АВ”. Те ги привличат силно, но ги считат за недостъпни. Много рядко смеят да ги доближат и да ги ухажват. Обикновено не обичат жени от техния тип, които им го връщат. Те му се струват прекалено взискателни, много сериозни и безчувствени. 

No comments:

Post a Comment