Monday, August 17, 2015

Кръвта определя човека


част 8: КРЪВНА ГРУПА "В" - 

любов, брак, секс и съвместимости

От всички кръвни групи 
В” със сигурност любовта и сексът имат най-малко значение. Не че хората от този тип са равнодушни към тези чувства. Даже напротив, хората от “В” могат да минат за аморални и цинични, ако не и буквално обсебени от мисълта за това. 

Парадокс, ще кажете. Да, в известен смисъл. Мъжът и жената “В” се отнасят към отношенията между двата пола, както към всяка друга област от живота. Те са безрезервните привърженици на прословутата теория за разкрепостяване на чувствата между двата пола. Да правиш любов, това не е нещо по-сериозно, отколкото да изпиеш чаша вода. 

Схематично така “В” възприемат секса и любовта. Да флиртуваш, да отидеш дори по-далеч, да се ожениш – дали това са наистина дейности, които имат по-сериозни последствия, отколкото да се нахраниш или да напазаруваш в събота от супермаркета. Не съвсем. Разбират лошо морала и табутата, които обгръщат еротичното сближаване на две същества. Те изживяват момента. 

Не че не обичат любовта, напротив! За тях това е една реалност от живота, от която нямат намерение да се лишат, както и от всяка друга! Но защо тогава да налагаме на тези човешки взаимоотношения (без съмнение – най-приятните от всички) правила, норми, ограничения? 

Както и в работата, така и в леглото “В” не приема да му налагат заповеди. Тъй като по принцип те са нестабилни, сменят партньорите си, както менюто в ресторант. Едва ли един брак може да им наложи по-голям натиск, а също и да ги стабилизира. 

В това поведение няма ни най-малко извращение. “В” просто не се вместват в моралната норма на греха и вината, с които християнството е обвило нещата. 

Хората от “В” се влюбват бързо. В една двойка, в която единият от двамата е „В", нещата се усложняват. Всъщност трябва да видим проблема на две нива, на които действат и самите “В”: на всекидневния живот, на хроничната нестабилност, с която се характеризират. Тогава наистина няма големи последици. И другото ниво, което се отнася до техния истински свят на любовта, тяхното неоспоримо привързване към строго определен човек... 

Като че ли парадоксът стана тяхна типична характеристика, но ето още един – те са напълно способни на трайна и здрава любов. Когато са намерили идеалния си партньор, избран според техните собствени критерии и никога според общоприетите норми, нищо не може да ги раздели. Романтизмът им помага да бъдат застъпници на вечната любов. 

За него или нея тази любов е толкова изключителна, така е проникнала в съдбата им, че преходните и случайните връзки не могат да им повлияят. Впрочем дали е мъж или жена, “В” никога не търси своите контакти. Да кажем, че no-скоро неговият чар, неговият вкус предизвикват тези почти неизбежни срещи, на които той се оставя. Това е едно от удоволствията му, защото тогава самата ситуация ласкае неговото его. 

Но да направим изводи от тези случаи, не може и дума да става. Спалнята на последното му завоевание съвсем не е крайната му цел. “В” не е нито Дон Жуан, нито Месалина. Това, че се интересуват от него, му е достатъчно. Тя е имала възможност да упражни своя чар, с който може да си служи толкова добре. Това й е напълно достатъчно. Нито той, нито тя мислят през цялото време за това. Те желаят да бъдат обичани, ценени, ухажвани... 

Да си признаем, необходимо е да притежаваме доста търпение, поносимост и хумор, за да си свържем живота с подобна птичка. Но не всички от този кръвен тип са толкова гротескни. Съществуват меки и твърди “В”. Някои задоволяват изцяло своето “Аз” с един-единствен поглед и в едно-единствено легло – на техния привилегирован партньор. Други се оказват доста непостоянни... 

“В”, както и другите кръвни групи, реагират по различен начин. Основните черти от поведението им в любовта могат да бъдат засилени или смекчени, в зависимост от живота или от опита им. “В” често реагира като дете, което отказва да порасне. И в това се състои неговото щастие. 

Жената “В” в любовта Трябва да сте слепи, за да не разпознаете жена или момиче “В” сред останалите. Действително един “В” рядко остава незабелязан. Всичко е в услуга на това непринудено показничество, типично за неговия характер. Той ще си остане завинаги детето с дръзкия си вкус за обличане и с естествената си жизненост и дух. Ролята и призванието на скромната теменужка, на срамежливата и резервирана стеснителност не са за жената “В”. Тя има нужда всички погледи да бъдат вперени в нея. 

Жените “В” знаят как максимално да се възползват от естествения си чар. Никой не познава тяхната тайна на обличане. Те имат безупречното артистично чувство да съчетават класическото с модерното. Често на границата, но никога не изпадат в безвкусица и вулгарност. 

И така, какво я спасява? Всички други не биха си позволили да бъдат класифицирани като проститутки или скитници, нямаше да си направят прическа пънк, да облекат пола “Шанел”, и да ги комбинират с обувки от 1930 година, открити на пазара в Сент-Уан. За жената “В” това не важи, защото в целия този реквизит от вехтории тя може да създаде неочакван тоалет, чиято естественост не бихме могли да отречем. 

Това е вроден талант. Никога да не се впуска в типичната и банална мода. Тя no-скоро ще я предшества, и то винаги, гарнирайки тоалета с аксесоари или детайли, които оправдават дързостта и подчертават единодушно най-очевидните колебания. 

А какво да кажем за личността й! Жената “В”, това е животът, който тече. Нещо естествено, здраво и магнетично едновременно, пред което е невъзможно да останем равнодушни. Тя се движи с грацията на аристократка. 

В девет от десетте случая, вие ще се влюбите в жената “В”, още преди да са ви запознали. Със своите предимства тя си служи и злоупотребява. Ако се отнася за вашата приятелка, не я молете да се държи по друг начин, дори и да сте по-ревнив от бенгалски тигър. Тя има нужда да се раздава. Би било опасно да я задължите да бъде по-въздържана. Точно тогава тя ще се възползва от чара и прелестите си, не за да очарова публиката, а за да ви изневери наистина. 

Противно на жената “А”, жената “В”, и най-вече от Rh–, изключително бързо се влюбва. Трайно и силно. Като се изключат нейното кокетство и другите оръжия за постоянно прелъстяване, тя набелязва, за рекордно кратко време, поредния обект на чувствата си. И без съмнение той последен ще разбере, защото тя ще води коренно противоположна игра на това, което се очаква. С него тя ще бъде дистанцирана, стеснителна, резервирана, почти предпазлива, изобщо – такава, каквато не е с другите. Щастливият избраник трябва да разбере финия и дискретен намек за чувствата й към него, почти подсъзнателно да открие посланието, причината за нейната страст. И бързо да го схване! Жената “В”, и особено от Rh–, не обича да чака. 

Нейният характер би трябвало да я подтиква да направи първата крачка. Но тя се решава на това, само когато е истински влюбена. Отново парадоксът на кръвната група. Една жена “В” може дълбоко да обича някого месеци и години, без той да разбере. Но това не й пречи да прехвърча тук и там. Тя няма да промени нищо от живота си заради някаква, дори и силна любов. 

И въпреки това тя изпитва огромно удоволствие да разказва за всички свои върхови моменти на сърдечните си истории! Жената “В” е манна за големите клюкарки. Всичко се разказва, дори с най-пикантните детайли. Тя споделя с трогателна спонтанност за своето последно завоевание: от цвета на тапетите на спалнята, до марката на използваните презервативи. 

Когато “В” ви разказва за някой мъж, бъдете сигурни, че това не е мъжът на живота й, а само преходно приключение без последствия. Тя е напълно дискретна по отношение на онзи, който властва над нейното сърце. Естествено, тя е истинска рожба на непостоянството, жена, която е за предпочитане да ви бъде любовница за един уикенд, отколкото майка на вашите деца. Но когато тя намери истинския, става невярна към всички останали. 

Бихме помислили, че животът с жената “В” не е лесен. Всъщност не всеки може да я разбере. Чувствителна, изпълнена с чар, артистична, представителна в обществото, дори повече от необходимото – блестяща, безкрайно привързваща към себе си. Всички тези качества често се превръщат в нейни недостатъци. Истинско, малко, обично чудовище! 

И все пак, зад ексцесиите и екстравагантността, жената или момичето “В” таят неизчерпаемо съкровище от нежност, искреност, дълбока привързаност и жизнерадост. 

Във взаимоотношенията с другия пол, когато е избрала вече партньор, жената “В” може да се прояви в най-добра светлина. При условие, че не я ограничават открито, защото нищо не струва за нея повече от чувството й за независимост. Тя ще се откаже доброволно от външните си изяви, били те невинни, или напълно аморални. Не й остава нищо друго, освен с вродения си чар, с духа си да дава поводи на мъжа си да бъде горд с нея. Тя е оптимист по природа. Може да живее навсякъде, да се справя с всичко, без да отдава значение на формалностите или на това, какво ще кажат хората. Трудолюбива като пчеличка, тя може да извлече изгода от всичко, да направи от нищо нещо. 

Впрочем рядко се случва жена “В” да си остане в къщи. Въпреки че се грижи с голям вкус както никой друг за къщата и интериора, който винаги е нетрадиционен, тя не може да не участва и във финансовите успехи на домакинството. Всички или почти всички жени “В” работят. Често са на високи постове. Жената “В” се справя най-добре от колежките си в професионалния живот. Това е областта, в която тя се адаптира извънредно бързо и тогава присъствате на истинско раздвоение на личността. На работа тя е типичната делова жена, ръководител на високо ниво (най-вече жените от “В” Rh+). Вкъщи е старателна домакиня, всеотдайна майка, несравнима готвачка. 

Но покорна съпруга, винаги съгласна с мъжа си? Това никога. Жената “В” трябва първо да бъде изслушвана. Тя може да намери начин да ви накара да я чуете. Този вид събеседници имат жизнена необходимост да изказват мнение, да дискутират върху нещата, да вземат наравно с мъжа решения, касаещи семейството. 

В повечето случаи тя ще ви даде добър съвет. Нейните оригинални виждания, нейният свободен дух й помагат често да намира необичайни решения в ситуации, които човек от друга кръвна група невинаги ще отмине безболезнено. За нещастие, ако съпругата от тип “В” не се чувства съвсем добре в брачния живот, тази склонност да се намесва, рискувайки сериозно, ще я доведе до нежелани последствия. Тогава тя става критична към всичко, язвителна и трудно поносима. Жената “В”, още повече от “В” Rh+, е с изострена чувствителност. Така че внимавайте да не я засегнете. Тя е от типа хора, които си отмъщават със същата сила. 

Всъщност трябва да сте много внимателни към промените в настроението й. Те далеч не са безпричинни, както изглеждат на пръв поглед. Напротив, изразяват нейното разочарование от дадена ситуация (лична, семейна или професионална), която за момента тя може да овладее. Тогава е изключително работоспособна, с учудваща бързина може да разреши най-тежките проблеми. Но в същото време е способна да се удави в чаша вода. Трябва да бъде подкрепяна, да чувства около себе си голямо доверие, от което ще черпи смелост за действията си. 

Къщата на “В” е винаги весела, пълна с приятели. Когато децата пораснат, жената “В” се проявява no-скоро като съвременна майка-приятелка, отколкото като закрилница. Тя винаги ще ги разбере. В нея постоянно има частица от детството, което не умира! 

Със спонтанния си характер, ще може ли да остане вярна на мъжа на живота си? Разбира се, но при условие, че  се чувства неговото присъствие вкъщи. Жените “В” (и най-вече от Rh–) не са създадени да бъдат съпруги на моряци или на шофьори на ТИР, на търговски пътници. За предпочитане е също да не се свързват с друг “В”. Циклите на съня на жената “В” не са същите, както на повечето хора. Тя е склонна да живее нощем. Уморен или работещ до късно съпруг не би й допаднал. Разбира се, възможни са и някои приспособявания, но в Япония са забелязали, че именно това разминаване е причина за много разводи. 

Сексуално, жената или момичето “В” не е това, което се казва на жаргон “голяма работа”. Може да ви изглежда странно, след като познавате чара и усмивката й. Но е така. За нея сексът е най-вече вид профилактика. Тя се люби, без да се ангажира истински в този акт. 

Не трябва да се учудвате, ако по средата на една нежна прегръдка жената “В” изведнъж решава да си смени марката на лака за нокти или да поднови запасите си от жизнени сокове. Такава е тя. Това не й пречи да обича и да бъде обичана. 

Мъжът “В” в любовта В тази област той много прилича на жената от същата кръвна група. Чаровник, нестабилен, no-скоро искрено невинен и невероятно уязвим. 

“В” се проявява външно като “мъж на жената”. Където и да се намира в обществото, хората го наобикалят. Винаги търсят неговото благоразположение и внимание. Прелъстява еднакво както млади момичета, така и уважавани възрастни дами. 

Наистина той като че ли разбира отлично жените. Може да ги изслушва, да ги ласкае тактично и интелигентно, да създава впечатление у всяка, че дори в многобройната тълпа вижда само нея. Пред него жените като че ли губят оръжията си. Те са готови на всичко за него. Той ги омагьосва. 

Дали извлича само облаги от своя магнетизъм, който безспорно се излъчва от цялата му личност. Можем ли да кажем, че мъжът “В” е вулгарен сваляч? 

Със сигурност се знае, че той обича да е обграден от нежния пол. Но не толкова, за да не остане сам, колкото заради самото ласкателство към него. Мъжът “В” (още повече “В” Rh–) е самолюбив, понякога до степен на самодоволство. Фактът, че се харесва на жените, издига още повече неговото и без това голямо самочувствие. Без това си качество, той ще изгуби своето оръжие. Би могло да се каже, че развива този свой талант, дори и да не се възползва винаги от него в еротичен план. 

Впрочем как биха могли жените да не го намират за привлекателен? Също като жената “В”, мъжът от същата кръвна група е де голяма степен индивидуалист, нетрадиционен, абсолютно непред видим, най-точно казано – непримирим. И най-вече знае как да се приспособява към човека, с когото е в момента. 

Проблемът за събеседничката, която без съмнение би искала да е нещо повече за него, е, че той е напълно неконтролируем. В един момент на усърдно ухажване, бихме казали, че живее само за нея и се интересува от нея. Малко по-късно, същата вечер, ще го видим с друга. После с трета, а очарователната малка блондинка, която срещнал преди полунощ, ще придружи до къщи! 

Идете им обяснявайте, че това държание не е все пак кавалерско. Той няма да ви разбере. За него, държанието му е съвсем естествено и учтиво и нищо повече. Малко е да се каже, че мъжете от тип “В” (без разлика от Rh) не са създадени за ревниви жени. 

Парадоксално е, но също както момичето или жената “В”, той е стеснителен, когато трябва да разкрива любовта си. Той, който е толкова сладкодумен и може винаги да направи подходящ комплимент, не е способен да говори за любов. 

Когато някоя жена му е направила впечатление, той се чувства неудобно. Вместо да върви право към целта или просто да направи сериозно с нея това, което прави съвсем естествено пред всички останали, изгубва и ума, и дума. Говори за всичко друго, но не и по същество. Заплита се в теми, лишени от всякакъв интерес. Рядко прави първата крачка. 

Когато преодолее стеснението и получи съгласието на любимата, става приятен, любезен мъж, готов на всичко. Остава проблемът с неговата вярност, или no-скоро с хроничните му изневери. Един “В” (най-вече от Rh+) не е единствен нито за себе си, нито за другите. Често не отдава голямо значение на смяната на партньорките си. 

Ако не е загрижен за постъпките и жестовете на някое преходно завоевание, то не е същото с тази, която смята за своя жена. Позволява си да каца тук и там, но е дълбоко обиден и ядосан, когато тя реши да наруши брачния договор. 

Впрочем това е добра постъпка за жена, изморена от неговите капризи. След като си ми изневерил, аз те напускам. Не си и помисляй да ме търсиш! Всичко между нас е свършено! 

След такава сцена, изведнъж “В” ще си даде сметка за ситуацията. Добре е да поддържате доста време ледени отношения с него. По принцип той ще разбере, ще се извини и искрено ще съжалява за постъпката си. Ако наистина се е изплашил от застрашаването на равновесието в отношенията с партньорката си, заради похождения, които в края на краищата не означават нищо за него, тогава той е излекуван. 

Мъжът “В”, и особено Rh+, обича да разговаря за любовниците си до последния детайл, без ни най-малко притеснение пред жената, с която е в момента. Може да се впусне в подробности за преживяванията си през уикенда с друга. Това не е типичната простащина. Той просто говори, заради говоренето, като децата, след като не намира какво друго да каже, за да грабне вниманието! 

Всъщност той е безотговорен в любовта. Най-добре е да свикнете с това. Този кръвен тип, колкото странен, толкова обичлив, има безброй екстравагантни и фантастични реакции. Но без капка злоба, нито перверзност, само прекалена искреност. 

Това, което “В” търси най-вече във взаимоотношенията си с другия пол, е преди всичко хармонията. Затова е готов на безброй компромиси. И най-малкият сблъсък в брака го прави извънредно нещастен. Но кризисните ситуации са понякога необходими, за да си даде сметка за своите недостатъци. 

В къщи, в семейството това е мъж, който не само приема идеите на съпругата си, но също и нейните инициативи. Той не е обхванат само от мисълта за мъжествеността си. И тъй като в повечето случаи се жени за някоя силна и властваща натура, рядко стои начело на семейството. 

Впрочем това не го интересува особено. Той не обича брачните задължения, предпочита да се изявява в работата или в хобито си. Ако точно на работата си има тежки проблеми, това ще му се отрази в семейния живот. Тогава става раздразнителен, понякога лош, а може да стигне и до някои форми на насилие. Това важи най-вече за “В” Rh–, но все пак е типично за тази кръвна група. 

В тези критични моменти е необходимо неговата партньорка да му попречи да се затвори в себе си и да замълчи. “В” лесно споделя хубавите неща от живота, но за тревоги и заплахи не умее да говори. Без съмнение това е негов начин да ги отдалечи, да спести товара на другите. Но това не е най-доброто, което може да се направи. Стане ли затворен, което е противно на неговата природа, трябва тактично и с дипломация да го накарате да ви се довери. Обикновената реакция – да изкаже своите тревоги, за него е огромна крачка напред към разрешаването на проблема. 

Идеалната съпруга за “В” е жената, която може да се нагърби с проблемите, която зачита както своята, така и неговата свобода, и може да му посвети времето си. Един “В”, по-точно Rh–, трябва задължително да бъде в добро обкръжение. Ако не му помогнат, той ще отиде да търси навън това, което му липсва. 

Необходимостта му от внимание е наистина огромна. Оригинален, понякога дори ексцентричен, често има интереси, граничещи с лудории: колекция от насекоми като хлебарки или миниатюрен голф в стаята. Неговата спътница трябва поне да се прави, че проявява интерес към ексцентричността му. Той ще бъде поласкан и доволен. 

Би било лоша постъпка, ако го изолирате от външния свят. След като се ожени, той трябва да продължи да се вижда с приятелите си, които са също толкова странни като него. 

Ако му се случи изведнъж, без ни най-малка причина, да изпадне в апатия, дори да стане небрежен, не трябва да се учудвате. При него това е само психическо състояние, при което възстановява енергията си. В такива моменти вече не се бръсне и гледа с настървение най-глупавите сериали по телевизията. И една сутрин, като че ли след магия, всичко е преодоляно и отхвърлено. Той отново става това, което е бил преди. Кризата е преминала. 

И в секса прилича много на жените от неговата кръвна група. В края на краищата физическата любов няма за него почти никакво значение. Тя не представлява нещо повече от партия флипер или друга забавна игра. 

Но ако живее с някого, за когото еротиката е неразделна и първостепенна част от живота, той ще успее да задоволи желанията му. Разбира се, няма да направи от това фикс-идея, но ще се покаже достойно и в тази област. Може да прибегне до въображението си и ще измисли невероятни неща. 

ТИПЪТ “В”СЪВМЕСТИМОСТ НА КРЪВНИТЕ ХАРАКТЕРИ

Жената от тип “В”
Не може да се каже, че жената “В” се увлича повече от един или друг тип. 

Ако срещнат мъж “А” с изключителна индивидуалност, отговаряща на юношеския им дух, те ще го предпочетат пред всеки друг. 

Хората на изкуството привличат жените от “В” Rh-. А още по-добре ще бъде, ако те са от “В”, независимо от Rh, или от “АВ”. 

По принцип и другите мъже от “В” им харесват, но трябва да имат голяма разлика във възрастта. Жените “В” имат склонност да харесват мъже, по-млади от тях. 

Забелязва се непоносимост на жените от “В” Rh- към мъжете от “0” Rh+. Притеснява ги техният стремеж към сваляне и неуместни действия. Ако преодолеят това си чувство, ще се разбират добре с тях. 

Мъжът от тип “В”, както и жената от “В”,  е универсален “донор” в любовта.

Забелязват се предпочитания към жените от “0” Rh+, но връзките обикновено са краткотрайни.

Имат склонност да се влюбват в жените от “В” или “АВ”.

No comments:

Post a Comment